Reparatie

Reparatie

Wanneer uw instrument meer dan alleen onderhoud nodig heeft, dan kunt u bij Pastoors Instruments ook terecht voor reparatie en revisie. Wij zullen deskundig advies geven over welke reparatie of revisie er precies nodig is.

Dergelijke reparaties zijn te verdelen in 4 onderdelen:

  • Kast revisie
  • Mechanische revisie
  • Klavier revisie
  • Akoestische revisie

 

Kast revisie:

Pastoors Instruments herstelt kleine beschadigingen en biedt ook de mogelijkheid tot het opnieuw laten fineren, beitsen, oliën of lakken van uw instrument.  De mogelijkheden betreffende kleur of fineer zijn enorm uitgebreid. Uw piano in een unieke kleur laten uitvoeren zodat het een echte blikvanger in uw interieur wordt? Niets is ons te gek!

Mechanische revisie:

Bij Pastoors Instruments bent u ook aan het juiste adres voor het compleet laten reviseren van de mechaniek van uw piano of vleugel. Ook het laten inbouwen van een nieuw mechaniek op fabrieksmatige wijze behoort tot de mogelijkheden. Het resultaat? Uw instrument speelt weer als nieuw!

 

Klavier revisie:

Bij Pastoors Instruments kunt u ook terecht voor reparatie van uw (oude) klavier. Ook kunnen wij het ivoren beleg van het klavier bleken, plastic beleg vervangen voor bot beleg en het speelgewicht van het klavier aanpassen. Uiteraard is het ook mogelijk om een nieuw klavier te laten maken, zodat uw  geliefde instrument weer een generatie lang mee kan gaan.

Akoestische revisie:

Een van de meest voorkomende reparaties is het laten repareren van de resonantiebodem. Hier kunnen scheuren in ontstaan door het uitzetten en krimpen van het hout in combinatie met de hoge druk van de snaren. Door het vroegtijdig signaleren van defecten of afwijkingen aan de resonantiebodem kunnen wij uw instrument behoeden voor grotere defecten, zoals scheuren in de brug. Wij zullen zorgvuldig advies op maat uitbrengen en samen met u een plan van aanpak maken om uw instrument weer nieuw leven in te blazen.